Страници с въпроси и нашите отговори за климатици 1  2  3  4  5 

Въпроси за климатици

На тази страница публикуваме най-често задаваните въпроси за климатици задавани от нашите клиенти. Ние не претендираме за изчерпателност нито за пълна точност и коректност на представената информация, но на базата на нашия скромен опит в монтажа на климатици и сервизното обслужване решихме тук да споделим част от нашия опит или поне това което ние мислим за правилно.

Какво е COP?


Това е коефициент отразяващ степента на енергийна ефективност

Коефициента COP е инженерен показател за това какво количество електрическа енергия използва климатика за да отдаде дадена топлинна мощност. Коефициента е валиден за всички климатици в режим на отопление и варива от 2.8 до 5.14. Този коефициент най-вече служи за да покаже че дадения климатик отговаря на критериите поставени от закона за енергийна ефективност. Този закон е следствие на срещата в Киото, където големите индустриални държави решиха да ограничат използването на енергийни източници с цел да намалят извърлянето на вредни газове в атмосферата. Използваните климатици в световен мащаб са доста сериозен фактор за консумация на енергия и тяхната енергийна ефективност е гледана под лупа.

Къде се произвеждат климатици LG

LG един от лидерите в света в продажбите на климатици притежава няколко завода за производство на климатици. Доколкото ние известно най-новите технологии и най-новите модели климатици на LG се произвеждат в Корея, докато по-старите модели понякога могат да се произвеждат в Турция в заводите на BEKO. Тези заводи имат предимството, че се намират в географските граници на Европа и това дава възможност тяхната продукция да бъде с по ниски цени, тъй като се спестяват митнически такси. За съжаление в тези заводи се произвеждат само не инверторни климатици и целта е да се постигнат крайни ниски цени.


Страници с въпроси и нашите отговори за климатици 1  2  3  4  5