Страници с въпроси и нашите отговори за климатици 1  2  3  4  5 

Въпроси за климатици

На тази страница публикуваме най-често задаваните въпроси за климатици задавани от нашите клиенти. Ние не претендираме за изчерпателност нито за пълна точност и коректност на представената информация, но на базата на нашия скромен опит в монтажа на климатици и сервизното обслужване решихме тук да споделим част от нашия опит или поне това което ние мислим за правилно.

Мога ли да разчитам изцяло на отоплението с климатици?


Краткия отговор е ДА, но не с всеки климатик!

Надеждното отопление с климатици изисква точно пресмятане на необходимата мощност и задължително монтирае на инверторен климатик. Инверторните климатици притежават много по-добър контрол върху своята работа, и на базата на вградените си алгоритми и датчици осигуряват необходимата топлина във всеки един момент.


Коя марка климатик е за предпочитане?


Много труден въпрос!!!

Каквото и да ви кажем най-вероятно ще ви излъжем. Живеем в динамичен свят в който всичко се променя едва ли не с всеки изминал ден и това което е най-доброто днес не е сигурно дали утре няма да изпадне в най-неизгодна позиция и обратно.


Какво е инверторен климатик?


Това са климатици произведени по-съвременна технология

Често срещана заблуда е, че името на инверторният климатик идва от възможността да работи както в режим на отопление така и в режим на охлаждане. Основните разлики между инверторните климатици и останалите се състоят в начина на задвижване на електромотора в компресора на климатика и по-високата степен на сложност на електронното управление. Името на инверторни климатици идва от един електронен модул вграден в тях.

Инверторът представлява електрически преобразувател, който по електронен път регулира напрежението, големината на електрическия ток и неговата честота. При инверторните климатици този преобразувател дава по-добър контрол върху работата на компресора и е едно почти революционно откритие в своята област.


Страници с въпроси и нашите отговори за климатици 1  2  3  4  5