Страници с въпроси и нашите отговори за климатици 1  2  3  4  5 

Въпроси за климатици

На тази страница публикуваме най-често задаваните въпроси за климатици задавани от нашите клиенти. Ние не претендираме за изчерпателност нито за пълна точност и коректност на представената информация, но на базата на нашия скромен опит в монтажа на климатици и сервизното обслужване решихме тук да споделим част от нашия опит или поне това което ние мислим за правилно.

Какви са тези професионални климатици?

Монтаж на касетъчни климатициПрофесионалните климатици са замислени, проектирани и произведени да бъдат използвани на места, където не може да бъде направен никакъв компромис спрямо работата на климатичната инсталация. Всъщност тези климатици използват принципа на домашния климатик, но се различават в много отношения. Такива места биха могли да бъдат много различни по своята същност и предназначение. Един от главните признаци в случая е, че на мястото се извършва някаква търговска дейност, чиято ефективност пряко зависи от работата на инсталираните климатици. Един от примерите е ресторант, където спирането на климатичната инсталация на практика би могло да доведе до съществено понижение на посещенията му. От друга страна ресторантите са място, в които понякога се налага едвновременно отопление на част от пемещенията и в същото време някои от тях се нуждаят от охлаждане- например кухнята.

Може да се доверите напълно на професионалните климатици, когато вашия бизнес е силно зависим от надежността и качествата на инсталирания климатик, но от друга страна техните не трябва да оставате с убеждението, че техните цени са ниски. Напротив, в много случай инсталирането на климатици предвидени да работят в домашни условия, може да получите приблизително 50% по ниски цени, но този тип климатици само това предимство в случая. Едно от най-големите предимства на професионалните климатици в сравнение с домашните са големия избор от мощностти, брой на вътрешни тела, възможностти и т.н.

Приложение на професионален климатик

Покривни климатици LGЕдин от примерите за приложението на професионални климатици с няколко отделни стаи. Повечето професионални климатици могат с едно външно тяло да поддържат до 48 вътрешни тела. От една страна поставянето на много външни тела на климатици по фасадата на сградата силно загрозява самата фасада, а от друга по-голямата вероятност за дефектация довежда до повече недоволни клиенти на хотела. Това е едно от главните предимства на професионалните климатици- възможно е и да може да си позволите вашия климатик монтиран в жилището ви да не работи ден- два, но едва ли бихте си позволили той да не работи в хотела и ресторанта- в края на краищата става въпрос за отслабване на темпото на бизнеса.

Отдалечен контрол на климатик

Освен по-естетическия вид на сградата и по-високата надеждност, професионалните климатици имат и други възможности, като управление от едно място включително чрез използване на интернет технологиите. Това което имаме предвид е че е възможно да имате помещение силно отдалечено от централния офис, където няма персонал. Възможно е да имате много важно помещение, например компютърна зала, която се намира в Бургас или Варна и да е необходимо да контролирате работата на нейните параметри от централня офис в София.


Страници с въпроси и нашите отговори за климатици 1  2  3  4  5